En vanlig lördag

Kan tyvärr inte visa några bilder från julafton eftersom att min kamera ligger hos Carro och André. Och min mobil ligger där och gör sällskap.

Vi var på Expert igår för att se lite av mellandagsrean. Är lite sugen på en till tv, men det blev ingen, inte just nu iaf. Hur som haver så ringde jag Morö Backe, med min nya hemtelefon, för att försäkra mig om att det skulle vara någon hemma.



Och André och Leo hade inga planer på äventyr utanför huset den närmaste timman iaf. Vi var där på nästan pricken en timme senare, men tro inte att dom var hemma. Efter några försiktiga knackningar på dörren och ett tryck på ringklockan så bestämde vi oss för att åka hem med Doris (bilen) utan telefon och kamera.

Fick senare på afton veta att våran kära lilla mor bjudit över dom på tomtegröt och skinksmörgås. Och det tackar man ju inte nej till.

Ska till stan igen på måndag för att handla maten som ska ätas på nyårsafton och tårtan eftersom att Rikard fyller år just på måndag. Så då får jag tillbaks my stuff. Känner inte att jag saknat dom nämnvärt. Vi har ju en fast telefon som man oxå kan ringa till och tur är väl det.

Nyårsafton blir för övrigt väldigt lugn. Det blir jag, Rikard och Vilmer hemma i Byskebyn. Och det ska bli härligt!
Satt igår och kollade igenom massa receptsidor för att få ideér till våran 3-rättersmiddag.

Även om man är få så vill man ju lyxa till det. Och så det ska finnas serpentiner och ballonger och skumpa till 12-slaget. Funderar även på om vi ska ha fina små hattar. Vi får se vad Ica Maxi har att erbjuda.

Till varmrätt kommer det att serveras fylld fläskfilé med potatisgratäng. Blir inte förvånad om det kommer att finnas en god sås, vitlöksbröd och sallad på bordet oxå.

Efterrätten är vi sugna att göra en glassbomb. Såg Leilas matprogram här om veckan och den såg verkligen god ut.



Har hört att det är svårt att göra maränger själv så det kanske blir en liten enklare variant av den. Men om det är någon som har ett smaskit efterrättstips så bring it on.

Idag ska följade saker göras:

* Dra snabeldraken genom huset
* Tvätta
* Plocka undan
* Skriva handlingslista
* Baka kladdkaksmuffins


Varför försvinner alltid mitt inlägg när jag förhandsgranskat? Som tur är så hittar jag det alltid under Arkivfliken, men jag förstår inte varför jag ska behöva gå dit varje gång?

Nu ska jag ta och se om Vilmer vill komma in och så börjar jag längst ner på listan. 


Två dagar kvar

Med bara 2 dagar kvar till självaste julafton så har vi hunnit med att klä granen. Vilmer låg lugnt och stilla i soffan till min stora förvåning under tiden jag klädde den. Han vart lite mer intresserad sen när den var klar. Än så länge har han bara varit upp en gång och utan att några bollar har gått i krasch. 








































För flera år sen när jag var arbetslös och såg mycke av våra bästa år fick jag ideén att sätta namn på julgransbollar.
För 3 år sedan jag satte igång med det hela och gjorde en boll till alla i familjen + respektive. Och även djuren har fått sig var sin. Bollarna åker land och rike runt för att få hänga i just den gran där det ska till att firas jul. I år har turen kommit till Carro och André. Hoppas att dom har plats för dom.


Har även gjort en uppsättning att hänga i våran gran här hemma.

Alla som kommer till Morö Backe för att fira jul tar med sig en del till julbordet och jag har blivit utsedd till "storbagare och mästerdoppare" (ljusungsbröd, dopp i grytan och mjukbröd).

Carro lämna önskemål om att jag skulle göra farmors limpa. Och jag vill ju inte göra henne besviken så idag när jag kom hem från jobbet satte jag igång med baket. Så här ser resultatet ut. Kanske inte lika fina som dom farmor brukade göra, men jag hoppas att dom ska smaka lika gott!



Imorgon är det halvdag som gäller på jobbet. Efter 10.30 åker vi raka vägen till Edda för att ta oss ett dopp. Och sen på kvällen blir det bio. Vi ska se YESMAN. Hoppas på att få med mamma och pappa som inte har varit på bio tillsammans sen 80-talet. Eller var det -70? Hur som helst så var det alldeles för länge sen kan. Ganska skönt att göra nåt helt annat en stund. Och biopopcorn går inte av för hackor om ni frågar mig. Smaskens!

God Jul till alla jag känner och inte känner. Och ett gott nytt år!!

Det är inget tvång att lämna en kommentar, men det skulle vara trevligt och veta vem som tittar förbi!


Rikards nya leksak!

Rikard har efter ett tags funderande, ett år närmare bestämt, äntligen skaffat sig en snöslunga.



Jag har väl tyckt att vi kan skotta gården för hand, men förra helgen var t.o.m. jag glad att den stog i garaget. Rikard skulle jobba lördag och körde ut bilen ur garaget, men så mycket längre kom han aldrig.

 



Efter 2 dagars snöande var det närmare 20-30cm djup snö. Halv 6 var vi båda ute för att hjälpas åt så han åtminstone fick sig till jobbet.

Drömde inatt att det hade snöat lika mycke igen, men när jag titta ut var det tyvärr inte så. Det är nästan så att vi kan åka skridskor på våran gård nu.. bara is. Tur att sparken står vid bron om man behöver gå till garaget.

Nu är helgen här då vi ska klä granen och slå in julklapparna som vi handlat. Fast jag är lite skeptisk till att granen får vara i fred. I veckan när vi kommit hem från jobbet har nästan halva granen legat på golvet. Vilmer gillar att klättra upp i den.



Skinkan å spadet står i kylen och ljusugnsbrödet ligger på bänken och väntar på att det ska bli middagstid.

Apropå middag. Igår åt vi tacos. Jag står i godan ro och hackar grönsaker och så kommer jag till salladen. När jag halverat den ser det ut som att det ligger nåt bland bladen. Anar att det är nåt äckligt så jag använder kniven för att titta efter. Tror inte mina ögon när jag ser en larv på ca 2 cm. Åkte direkt i brunhinken. Men det var gott även utan sallad!

Nu ska jag ta och göra klart min dörrkrans. Har redan gjort en till mamma och mormor. Sen blir det inga fler. Bäst att sluta medans man tycker att det fortfarande är kul!


Ursäkta!

Ber så hemst mycket om ursäkt för att det dröjer så långt mellan mina inlägg. Tänker dagligen att idag ska jag sätta mig ner. Tar ju inte så lång tid. Har kort å vad jag ska skriva klart! Men av nån anledning blir det inte så. Fast jag vet varför det inte blir.

Är inne i en period, liknar den i början av en graviditet, man är slut och trött å vill bara ligga å vila en liten stund.
En stund som lätt  blir några timmar.

Det ska verkligen bli skönt om 2,5 arbetsdag att få vara ledig i 19 dagar. Och jag tror att Vilmer oxå ska gilla det. Idag när jag kom hem så ville han bara gosas. Inte mig emot!! Nu ska jag fara och hämta Rikard på jobbet. Vi ska till stan och hämta ut den svarta mattan som ska ligga på trappstegen. Kan hända att det blir klart under ledigheten. Men jag räknar inte med nånting. På så vis slipper man ju bli besviken!!

Lovar att innan veckan är slut ska jag sätta mig ner å skriva lite till och lägga in ett gäng bilder, för det tycker jag är skoj!

Förra helgens bravader

Nu så ska ni få se vad duktig jag var förra helgen. 4 olika sorters kakor vart det till slut! Chokladcookies, kolakakor, mintrutor och potatisbakelser. Kan inte komma ihåg när jag baka kakor sist. Kul var det iaf. Är det någon som är sugen att smaka så är det bara att titta förbi!



Redan klockan sju på lördagsmorgon så var årets skörd av julkort klara.. har suttit några timmar här och där. Måste säga att min planering detta år är något i hästväg. Brukar kunna stressa upp mig ganska så mycket, men i år så har jag kommit undan. Peppar peppar.    



En liten glimt av julkorten. Måste säga att jag är riktigt nöjd med alla kort i år!

 

Det är inte ovanligt att det är ett smärre kaos när jag sitter vid mitt skrivbord och pysslar. Men jag tror att det är just det som behövs för att det ska bli som bäst.

Sist men inte minst så hade jag på min to-do-list att ta julkort på Vilmer.. men att få en katt att ha på sig en tomteluva och sitta still samtidigt är ingen enkel match. 

    

Här är några minde lyckade kort, men skam den som ger sig!



Inte en bra bild det här heller, men den bästa jag lyckades ta alldeles själv!

Tillsammans med Rikard så blev det så här bra!!






Nu till helgen ska sista klappen inhandlas för att helgen därpå få papper om sig. Jag och Rikard ska då klä granen, slå in julklapparna och äta dopp i gryta. Ska bli riktigt mysigt!

Fick förresten brev från försäkringskassan idag och jag kommer inte att få någon havandeskapspenning. Men jag var inställd på det så det är bara att bita ihop.

Har hur som haver tänkt ta ut semester och komp från 1:a februari. Så egentligen är inte inte så länge kvar ändå! Ska bli skönt!

Ladda batterierna tills den lille kommer å kanske få barnkammaren något så när i ordning.

Lite bebisfakta

Nu är det bara 10 veckor kvar tills den lille är beräknad, men troligast så kommer den nog senare. Med tanke på att mamma och mina 2 systrar gått över tiden.

Fick tipset om att dricka hallonbladste i slutet, att det skulle hjälpa till att sätta igång. Har suttit och läst lite på nätet och det verkar inte riktigt stämma, bara att det kan underlätta själva förlossningen,  men nog ska jag prova allt !!

"Lägg 25 g torkade hallonblad i en tekanna och häll på 6 dl kokande vatten. Sätt på locket och låt dra i 15 minuter. Om du bara vill göra en kopp, använder du 1 tsk torkad ört till en kopp kokande vatten."

Bebisen rör på sig allt oftare och längre, rycker tag i Rikards hand när han är i närheten, men då slutar han/hon på en gång. Men som han säger så kommer ju sparkarna att bli kraftigare så att han oxå får känna, han har ju känt dom, men inte som jag gör.
Annars så brukar han ligga med huvudet mot magen å höra hjärtat slå. Nåt som inte jag kan göra.. men nån fördel ska väl han oxå ha.

Barnmorskan tror att det ligger en liten tjej med brunt lockigt hår i magen. Hjärtljuden har legat mellan 150 - 155 och vad jag har hört så brukar tjejer ligga högre. Jag berättar så fort jag vet!

Min största oro så här långt är vad jag ska ha för jacka i vinter. Än så länge får jag igen min vanliga, men det dröjer inte länge förrän den måste bytas ut.
Barnmorskan sa att jag kommer att få en stor mage, har legat lite över på magkurvan. Får helt enkelt hålla mig inomhus. Nog för att jag tror att det ordnar sig. Ska säkert ändå inte orka gå nå milslånga promenader.

Har så här långt gått upp ca 5 kg sedan vi var på inskrivningen i början av augusti. Var tvungen att fråga barnmorskan om det är för lite, men då hon höjer bara armarna till skyn och säger att jag är såå duktig! Jag ska göra allt som står i min makt för att fortsätta så.

Det här är vad vi har inhandlat så här långt.



En Briovagn -08


 

Barnkläder på Tradera.                                                   

Rikard var orolig där ett tag att jag aldrig skulle få nog, men nu tror jag att det är 2-2,5 månad sen jag var där sist. Det är ju ett himla bra ställe att få fina grejer till bra pris. Köpte en del mammakläder där oxå. Har oxå varit hos Frida och hämtat lite kläder där.



Kunde inte låta bli att köpa en snuttefilt som jag hitta på Ikea sist jag var dit. Och ett gäng med små behändiga handdukar som jag har fått tips om.

Bilbarnstol är fixat. Den får vi låna av Carro och Andre. Spjälsäng finns att hämta hos mamma och pappa. Kanske att den behöver lite fix, men sånt gillar ju jag.
Barnrummet väntar på att bli omhändertaget. Just nu är det kaos där inne, kanske för att man ställer in saker som man inte riktigt vet vart man annars ska ställa det.

Tjejnamn är bestämt, men vi tänker vara hemliga, så det är ingen idé att ni ens frågar om ni vill ha ett vettigt svar. Vi ska ta och sätta oss ner för att komma överrens om pojknamnet. Tyckte att vi skulle välja Vilmer, men det skulle minsann inte gå för sig. Så då var vi ju tvungen att skaffa katt!


En ny bil ska vi oxå ha. Just nu glider vi omkring i en liten röd Mazda, Doris heter hon, himla fin, men inget att stoppa en barnvagn i. Kan tänkas att det blir en Saab. Har sagt att Rikard ska få bestämma, men jag vill inte ha BMW lr Mercedes. Blir ju rätt många märken kvar ändå att välja på.


Vilmer

Så här såg det ut igår när jag skulle ta mig en dusch innan första träffen med föräldragruppen.




Vilmer har på nåt sätt lyckats lyfta lös brunnslocket och lagt mattan över golvbrunnen. Kanske att han drabbats av panik när han hörde nyckeln i låset? Ville inte att vi skulle se vad han höll på med. Måste säga att han är uppfinningsrik.
Skulle bra gärna vilja veta vad han hade för tankte med det hela. Nån dag ska jag rigga en kamera för att få se vad han har för sig om dagarna när vi är på jobbet.
Så jag kanske slipper anklaga Rikard varje gång det hänt något. Har hänt både en och tre gånger.





Så här ser han ut, våran Vilmer. Väldigt busig, men ack så go! Just nu ligger han på min mage och kurrar medans jag skriver.

Imorgon är det fredag och det ska bli väldigt skönt med lite helg.

Har planerat att baka kakor, göra julkort, måla ribborna till trappen och julpynta lite mer. Å allt detta hade jag tänkt hinna med på lördag. Vet redan nu att jag ska vara glad om jag orkar hälften. Den som lever får se, som jag brukar säga.

Så där ja, känner mig ganska så nöjd med mitt första riktiga inlägg!

På återseende!

Snart händer det...

Den som väntar på något gott...

RSS 2.0