Lekpark Jonna Kalas


Vilken lycka att få komma sig till en lekpark å springa av sig lite.

   
Inte så mycke lek för Jonna än, men hon verkade trivas rätt bra i bilstolen.


Nybadad
Linn tycker det är gotti gott gott med chokladkex!
Jag ser en aning varm ut.. Mary är fotografen.


En nybliven 5-åring!


En av alla persenter hon fick.


Hannes tycker det är kul att spänna fast dockan i vagnen.. gång på gång!


Syster och bror
Äntligen hemma!

Redan dan efter så var vi hemma igen.. även den här gången blev det tråkigt på BB.

Hannes, faster och Mary var förbi på lördagen så att han skulle få träffa sin lillasyster, men just då var hon inte så intressant då han fått nya bilar från barnens hus.

På söndagen var det andra bullar.. Hannes vill hålla, stryka, pussa å krama henne mest hela tiden. En toppen storebror helt enkelt!

Det enda som inte har funkat är amningen.. fick fort sår på bröstvårtorna och på måndagskväll gjorde det så ont att jag satt å grät när lillan skulle äta.

När barnmorskan fråga hur det gick där hemma dagen därpå kunde jag inte hålla tillbaka tårarna, och det var nog det bästa som kunde hända känner jag nu. Men just då kände mig fruktansvärt fånig som satt där och grät med min lilla skatt i famnen.

Exakt samma sak hände med Hannes, tyckte att jag tog upp det den gången oxå, men tydligen inte nog för att få den hjälp som jag fått nu.

Hon tyckte inte att det var några konstigheter med det och visa mig istället hur jag skulle kunna göra för att få det att funka å redan innan vi gick ut från återbesöket kändes det mycket bättre. Jag tar en dag i taget å skulle det gå utför så tänker jag sluta med en gång.

Smärtan är ett minne blott och nu så pirrar det bara när hon äter. Skulle tro att tack vare hjälpen jag fick så har vi framförallt fått bättre nätter med Jonna än Hannes. Ibland kan det gå 4-5 timmar och det är ju guld värt, speciellt under natten, till skillnad mot Hannes som skulle äta varannan timme.

På BB

Det hela började för 10 dagar sedan, närmare bestämt fredag den 6 maj. Klockan närmar sig 22 och Rikard har åkt iväg på jour, Hannes sover så gott och jag ligger i sängen och läser en bok då jag plötsligt hör ett litet poff och sen känner hur vattnet kommer. Inte så att det forsar, men det kommer lite då och då. Ringer till Rikard å säger vad som hänt, han skyndar sig att göra klart på jobbet och kommer sen hem.

Jag ringer BB, berättar vad som hänt och barnmorskan tycker att vi kan avvakta lite då inga värkar kommit igång. Barnmorskan säger att om vi blir hemma hela natten så ska vi komma in vid nio för en rutinkoll.

Jag är nu helt uppe i varv å tänker att jag måste byta sängkläder utifall att vi måste åka mitt i natten. Om någon ska komma å ta hand om Hannes.

När det är gjort så försöker jag ändå lägga mig å få lite vila. Sover inte så där jättebra. Värkar kommer å går oregelbundet under natten, men vi behöver inte åka in.

Det blir morgon och det är dax att åka. Först åker vi förbi Hannes faster för att lämna honom där och sen vidare till stan. Det sätts en kurva och nu kommer värkarna lite oftare, men dom är inte så kraftiga. Hon tar sig en titt och känner att det är öppet 3 cm. Vi blir ombedda att ta oss en promenad i hopp om att värkarna blir kraftigare.

Vi passar därför på att åka till Konsum för att köpa lite fika å tidningar.
När vi sen sitter i bilen och är på väg tillbaks till BB så kommer jag på att vi ju lika gärna kan åka förbi Frasses för att få i oss lite lunch, men utanför så blir värkarna värre så nån mat blir det inte tal om.

Vi sätter i soffan utanför BB och tar tid på hur ofta och länge värkarna kommer. Kanske strax före 12 så får vi ett förlossningsrum, värkarna blir starkare, tänker att en dusch skulle vara skönt, men det är bara att glömma då värkarna blir för jobbiga.

Får nöja mig med lustgas istället, inte för att det är just nå gas jag andas in. Nu börjar det bli riktigt intensivt och jag ber om ryggbedövning, men den hinns inte heller med då jag känner att det är dax för att krysta. Från inskrivning tills det att Jonna är ute tar inte mer än ca 3,5 timme. Fort var det gjort!

Även om det gör fruktansvärt ont när man är mitt upp i det så gick det riktigt bra.

Hade bestämt på fredan att jag skulle köpa en lottkupong på lördagen, men av nån anledning så glömdes det bort.. men vad gör det när vi fick högsta vinst ändå! Nu har vi inte miondre än 2 gulklimpar här hemma!   

   


Innan bebisen kommit

Ville försöka mig på att få några fina kort på Hannes och magen innan bebisen kom ut, men det är lättare sagt än gjort att få Hannes att göra som man vill. Det här är 3 dagar före vi äntligen fick åka till BB för att få träffa den nya familjemedlemmen!

   


Valborgs

Valborgsmässoafton började med en permobiltur in till Byskebyn. Min jobbarkompis Kicki och hennes familj hade stämt träff med Helena, en annan jobbarkompis, för att rida på en av hennes hästar.


Först ut var Emma


Lisa som är samålder med Hannes vågade sig oxå upp på hästryggen.


Det gjorde även Sanna


Matte


och Kicki.
Hannes däremot tyckte att det kändes tryggare att sitta på permobilen.
Efter lunch och vila så åkte jag och Hannes till Solbacken och efter ett besök på barnens hus fick vi med oss en studsmatta och lastbil hem. Lastbilen fick han av moster sin.

Rikard höll sig hemma för att gräva i dikerna runt gården och försöka få bort så mycke mygglarver som möjligt som han hitta dagen före.
Kanske vi slipper sälja huset =) Hota med det förra året då jag tyckte att vi hade så fruktansvärt mycke mygg.


Vilken lycka att äntligen ha en egen matta att studsa på!

Efter grillmiddag så for vi åter igen in till byn för att vara med och fira valborgs.Ingen valborgs utan att ha grillat lite korv.

   
Hannes ville oxå ta några kort.


Fiskedamm


Å det bästa av allt så stog det en traktor som Hannes gärna hade tagit med sig hem.Nu tänker jag krypa ner i sängen igen å hoppas att jag kan få sova några timmar innan det är dax att stiga upp. Tur jag är ledig idag. Annars hade det blivit en jobbig dag på jobbet.

På återseende!

RSS 2.0