Länge sen sist

Det har gått nästan en hel månad sen jag blogga sist. Och försöka sitta här och komma ihåg vad som hänt, blev plötsligt lite svårare än jag tänkt.

Idag blir det ett besök till Drängsmark för att kolla in klädbytardagen, har hört att det ska vara många som har lämnat in kläder.

Hoppas att jag fyndar både bland kläder, skor och leksaker.. inte för att Hannes behöver nå mer leksaker, men till rätt pris så.

Bra tidsfördriv när regnet bara öser ner utanför.

Igår åt vi middag tillsammans med Marika, Kalle och Mattias. Tacos, andra helgen i rad, men det är ju så gott!

I fredags så somna jag före 20, förkylningen jag dragit på mig tar musten ur en. Hannes har oxå åkt på den och har inte riktigt lika bra tålamod som vanligt.. vilket gör att Rikards stubin är aningens kort.

I onsdags ringde dom från dagis och sa att Hannes ramlat och slagit upp ett litet hål i huvudet.
Hämta honom och direkt till vårdcentralen, doktorn tyckte att jag med gott samvete kunde skicka tillbaks honom på dagis då hon tyckte att han såg pigg och alert ut.

Var även till stan och lämna in Saaben på lagning och på väg hem åkte vi förbi Drängs för att få ta en titt på kattungarna, Vilmer och Sonja.
Ytterdörren var låst, men hade ändå turen att få träffa Sonja.. ska be Rikard ladda in bilderna från sin telefon, hon såg ut att må bra, men ville bara in eftersom regnet gjort henne blöt.

Känner att jag inte riktigt har kommit in i jobblunket än.. vet inte om jag haft för lång ledighet 6½ vecka? 
Tids nog så blir det nog bra.

Har lämnat in ledighetsansökan om inrikesresa och julen. Känns bra att vara ute i god tid då vdn tycker att det har beviljats alldeles för mycke av just ledighet.

Kamerna har gått på sparlåga, får ta fram den igen och fota så det glöder.. mer än så här blir det inte idag. Ville bara säga att vi lever, mår bra - trots förkylningar och att det snart är det jul igen.

Tiden går fort.. vare sig man vill det lr inte. Men först ska vi förhoppningsvis få njuta av en härlig höst.


Min present till systrarna mina!
På besök i vildmarksgruvan


Nova. John, Mary och Ozzy.
Redo att gå ner i gruvan.
Bara 5 grader.. kallt!Efter Varuträsk åkte jag och Hannes till Boviken för att träffa Anna, en gamla granne och kollega på rusta.
Finkatten Morre.

Vilken vecka..

Torsdag för drygt en vecka sen åkte familjen till Innervik för att gå på stor gårdsloppis.

Gissa om jag fynda! 6 soffkuddar för 50 kr, en spegel för 30 kr, verktygsbänk för 40 kr å en till spegel till Hannes för en tia.

Frida och company var oxå där och även mamma.. när vi fyndat klart så bestämde vi oss för att åka till Bergsbyn för att käka glass.

På väg dit så fick vi punktering, ett snabbt byte och sen vidare.. men inte så långt då det levde om som tusan när vi körde.
Till sist så tog vi oss till Kiosken. När glassen var uppäten så fick vi åka med mamma på söder för att få tag på ett nytt däck.

Det var lättare sagt än gjort. Tydligen har vi ett märke som inte alla har.. continetal. Efter att ha kollat söder och hedensbyn så ringde vi till Gummiverkstan i Byske och som tur fanns det där. Mamma skjutsa oss dit, 1700 spänn fattigare.. mina loppisfynd blev plötsligt inte så billiga trots allt.

Jag och Hannes stanna kvar i Byske för att förbereda middag till gästerna som skulle komma.
Värd varenda krona!


Elvin och hans mamma och pappa kom förbi och fick en bit mat.

På fredan drog jag till stan för att se Joel Alme spela på trästock..där träffa jag en gammal granne från "kvarteret".


Medans jag vänta på att Marika skulle komma satt jag på en bänk och tog kort på mina nya fina skor.


När Marika hittat sig en parkering så gick vi in för att lyssna på Moneybrother. Mycket bra!

Före nio på lördagsmorgon befann sig hela familjen hos Nina och Tom för att se efter Ella och Hjalmar hela långa dagen. Vi hann med utelek, besöka konsum och lekpark, torka upp spilld fil och träffa häxan hia hia.

Barnen låg i säng och sov efter 22 nån gång.. vilken dag. Gick smärtfritt förutom att Hjalmar hitta en spritpenna och rita på golvet inne i Tom och Ninas sovrum. Som tur var är det inte klart än och det ska läggas in ett nytt golv!

Strax efter 8 var det god morgon.. Hannes vakna först och väckte resten.. frukost och sen vidare till Morö Backe för att äta lunch innan det var dax till folkparken för att se Moraträsk.

Efter Moraträsk sen vidare till Mobacken för att gratta Nova, Rikards kusin, som fyllde 8 år.

Klockan hann nog bli strax efter 17 innan vi äntligen var hemma igen. Jag behöver säkert inte säga hur skönt det var att äntligen se sitt eget hem!

Måndagen höll vi oss hemma å bara tog det lungt!

RSS 2.0