Födelsedag, kalas och liten ballerina   
Den 15e februari fyllde Hannes 3 år och redan på morgonen satte vi igång firandet av våran storkille!
Frukost i soffan och några paket. Film, pyjamas, tröja och en påslakanset.

   


Efter att Rikard jobbat klart så hade Hannes mer paket att öppna.
Innebandymål, mjukpuck och klubbor. Killen blev överlycklig över sina presenter!

Själv har jag tydligen gått och fått genomskinlig pyjamasbyxa och ben.. ganska frän bild iaf.


Kalasbesökarna uteblev på grund av magsjukan som Hannes dragit på sig.   Faster och farfar ville trots detta komma förbi och lämna lite presenter.

Eftersom att besökarna var få så kunde vi behålla pyjamasen på hela dagen!
Efter hamburgare och tårta så var det hockey som gällde för resten av kvällen.


Isglass är gott!
Fin och supermysig dress från kusinerna John och Mary.


Hannes fick en AIKtröja av morfars, kusin Seth och Hugo. Nu är det bara att öva lite mer på skridskoåkningen så är han snart en fullfjädrad AIKare!

Fick många fler presenter som Hannes tackar så hemst mycket för!

   
Även om jag tycker att vi har ett rymligt hus så skulle det ibland vara bra med ett ännu större då närmare 30 pers kom för att fira att Hannes blivit 3 år!

   
Trots att det inte är Jonnas tur att fylla år riktigt än så fick även hon present av mormor och morfar.
En härlig AIKmössa!

Faster Frida har lämnat en kasse med kläder som Mary vuxit ur och i den låg bland annat denna fina ballerinakjol som jag bara var tvungen att pröva på Jonna. Hannes skulle oxå ha den på sig, men han är inte lika lättflörtad med kameran längre.


Hannes har gömt sig.. undra vart han kan vara nånstans?

Nu har Hannes varit fri magsjukan i 2 veckor, men jag känner att den veckan vi var hemma för att inte smitta nån annan har tagit musten ur mig. Jag har inte samma tålamod som förut och Hannes kanske har kommit in i den berömda 3-års trotsen.. för att göra det jag ber honom om är inte alla gånger aktuellt.

När jag för ett tag sen sa att jag skulle behöva semester från barnen så sa Hannes:

- Men mamma, det går inte.

I söndags så fick jag ett litet bryt och tycker att dagarna går åt till att städa, diska, laga mat och tvätta.

Rikard i sin tur försökte att vi kanske skulle ta och dela upp sysslorna mer än vi gjort hittills och la även fram förslaget att jag skulle jobba lite mer än min fredag var 3de vecka.

Efter lite tankearbete i bilen på väg till drängs i söndags för att göra klädfynd så kom jag på att den tanken inte alls var så tokig.

Rikard prata med sin bas igår och det lät inte alls omöjligt för honom att få vara ledig. Jag tänker mig att jag jobbar min fredag och veckan efter.. vi får se vad dom kommer överrens om.

Annars så är det bara bra med oss. Idag ska vi till Ostvik och äta lunch hos Emma, Elvin och Love. Sen efter det drar vi vidare mot stan för att träffa min farbror och kusin som är på besök från Skåne.

Magsjuka och fin fina kort!

Vaknade halv 3 natten mot fredag av att Hannes satte sig upp i våran säng och började kräkas.
Hade sagt till Rikard på torsdagkväll att vi kanske skulle ta och byta sängkläder, men latheten tog över.. tanken var ju inte riktigt att göra det mitt i natten, men måste man så måste man.

Rikard tog med sig Hannes till hans säng, men det dröjde inte länge förrän det var dax igen. Sängklädesbyte nr 2 och sen även byte nr 3.

Det blev inte så mycke sova den natten och dessutom skulle jag upp för att jobba. Har börjat lite smått med en fredag var 3:e vecka.. det gäller att inte slita ut sig.
Passar på när Rikard har sin lediga fredag efter han jobbat jour. Så håller jag på fram till semestern för att sen börja om på riktigt 3:e september.

Hannes fortsatte att kräkas lite nu och då under fredagen. Så fort han fick nåt i magen så dröjde det inte länge förrän det kom upp igen.

Gårdagsafton/kväll var det sannering som gällde. Inte mycket till fredagsmys för våran del. Tvättmaskin har fått jobba på den oxå!

Peppar peppar, inget kräk sen igår afton. Nu är bara frågan om jag, Jonna och Rikard kommer att klara oss? Ja det är bara att vänta och se.

Hannes kommer iaf att få vara hemma från dagis hela nästa vecka. Med en födelsedag och 2 kalas så vill vi väldigt gärna hålla oss på fötterna och inte hänga över hinken.

Så där ja, nu har vi fått alla korten som vi var och tog hos Vizzan för någon vecka sedan. Nu blir det till att beställa förstoringar! Å sen förgylla väggarna här hemma. Det ska bli en fröjd för ögat! Mina älskade småtroll!!
Lillbärgarn´!
Mina underbara trollungar!
Snart en 3-åring!

Den 15e februari har vi en 3-åring i huset och det ska såklart firas!

Igår var det tänkt att vi skulle till stan för att hänga med Nina och Åsas familjer, men vi valde att stanna hemma då vi hade -38 och bilen har ju som sagt varit lite slö i veckan.

Vi tog tag i kalasbaket och gjorde morotskaka som Hannes väldigt tydligt sagt att han vill ha, sen blev det även chokladbollar i form av igelkottar.. lr jag ska säga som det är, jag gjorde chokladbollarna.

Hannes tycker det är kul att hjälpa till, men intresset kan ibland dala ganska fort. Jag är glad för det lilla!
Igelkottarna ska även få ögon, men nå sånt hade vi inte hemma så dom får pettas dit senare.


Tänk att man med vatten, karamellfärg och hinkar kan göra så fina lyktor!
I afton blir det till att sätta ljus i dom.Lagomt till 20.00 så bänka vi oss framför tvn för att titta på melodifestivalen. Hannes böka fram å åter i soffan för att inte somna, men strax efter 20.30 så var det kört och han satt lutad mot Rikard och sov så gott!

Mina favoriter från Växjö är Dead by April och Loreen.

Idag har vi bara -28, och det tycker jag oxå är för mycket. Längtar till mars/april då solen värmer och man kan vara ute nästan hela dan.. bara för att det är så himlans härligt.

Annars så tar vi nya tag i kalasbaket idag och gör den sista sorten, kolakakor fast i en annan skrud..Så där ja, nu är alla kakor klara och Hannes väntar med spänning till födelsedag och kalas!

När man frågar honom vad han önskar sig så är det några grejer som återkommer:

  • Grävmaskin
  • Gaffeltruck
  • krokodil

Munsår får mig på dåligt humör

I måndagskväll så upptäckte jag att ett munsår är på gång = Ogilla!

Igår var jag allmänt trött, slut och ont i ryggen.

Idag fortsätter jag att känna mig trött,slut och ont i ryggen och till råga på allt så ville inte bilen lämna dagis när jag å Jonna skulle hem för att vila innan Hannes ska hämtas hem igen.
Lite av ett Ilandsproblem, men även jag har väl rätt att klaga lite.. gör inte det så ofta.

Som tur var så fick jag och Jonna skjuts av en annan förälder och Hannes får farmortaxi hem idag. Men nu känner jag mig bara irriterad över bilen så det blir ingen vila för min del.

Det är nog inga större problem med bilen, behöver nog bara ut på en lite längre tur så att batteriet kan laddas.

Jag tänker mig att vi åker till Dollarstore i Piteå. Kanske det räcker med en tur till stan lika gärna. Ja vi får se om det. Vi kan passa på att handla inför Hannes kalas!


Jonna stoppar allt hon kommer åt i munnen

Vi hoppas att resten av dagen bjuder på någonting roligt!

Ha det så gott och den som gluttar får gärna skriva nån kommentar!


RSS 2.0