Detta har hänt

Sen jag blogga sist så har jag hunnit med en knyt-kalas-brunch i Bergsbyn för att fira att Anna O äntligen har kommit hem från Kanada. Mycket trevligt och gott! Det borde man göra oftare.

Hade med mig kameran, men tro inte att jag kom ihåg att ta några kort. Har inte kommit igång riktigt än med bloggandet och därför inte heller korten. Ska verkligen ta mig i kragen och fota och skriva oftare.

Vi har fått hjälp med att lägga matta och skruva upp räcket i trappen. Det är inte riktigt klart än, men väldigt nära!!  Nu slipper jag vara orolig att nån ska ramla och slå sig hårt. Det vart grymt snyggt. 

     
 

Tyvärr så drar mattan åt sig ganska mycke smuts. Nästan ett heltidsjobb att hålla den ren. Funderar på att skaffa en sån här. På så sätt slipper man ju kånka den vanliga dammsugen. Och det vore ju inte helt fel.
Electrolux Ergorapido handdammsugare

Vad har mer hänt? Jag har sjukskrivit mig själv eftersom att kroppen inte orkar med heltid. Känns dumt att vara hemma när man inte är sjuk, men jag märker att det är precis vad kroppen behöver. Har inte lika ont.

Ska träffa en läkare på onsdag och kanske att jag får bli sjukskriven så jag slipper använda min semester och komp som annars hade gått. Som jag redan skrivit förut så skulle det här ha varit min sista arbetsvecka.

Spjälsängen är nästan färdigmålad. Bara ett varv kvar nu. Sen är det bara att montera ihop och bädda och ställa på ett bra plats i vårat sovrum.

Anna, Frida och Seth var här i lördags och vart bjuden på kinagryta med ris. Seth var inte speciellt imponerad av min mat. Tur att dom andra var det!!

Och så här kan det se ut när Seth fikar.

 


När dom åkt hem så gjorde vi äntligen klart sänggaveln som har varit på gång sen vi flytta in. Iaf i tanken. Först förra veckan som jag fixa en spånskivan. Kan tycka att den är en aning hög, men nu får det se ut så här ett tag så kanske vi orkar kapa den senare.. lr så inte. Hade ingen bild i kameran just nu, men det kommer snarast!

Imorron ska jag till barnmorskan och sen titta förbi hos Frida K som fyller 30!

Jag har kommit på vad jag vill ha när jag själv fyller 30. Brädor så vi kan göra ett staket närmast vägen. Rikard tyckte inte riktigt om min idé eftersom att det ska målas och att det blir besvärligt att klippa. Har lovat att ta hand om det. Bilarna susar förbi i 90. Tycker att det skulle kännas tryggare.

En annan sak som jag har tänkt göra en längre tid är att få upp mina halsband och örhängen på en tavla. Och idag fick jag tummen ur. Visst vart det snyggt !?!! Den kommer att hänga i klädkammaren. 



Det är vad som hänt i stora drag.

En sak till är att våran diskmaskin har gått sönder. Så nu är det handdiskning som gäller. Inte så jobbigt om man gör det eftersom det blir disk. Än så länge går det bra, men en ny ska inhandlas snart. Vore trevligt att ha en innan bebisen kommer.

Måste bara trycka in en liten bild på Vilmers små tassar oxå. Tycker att det ser så gulligt ut!


Dagens bild


Lite bilder från helgen



Varmt och skönt är det i torktumlaren!







Tycker att han liknar katten Findus. Någon som håller med?







Tur att det inte var fler än jag, Carro och André som drog till Haparanda i lördags. Det var inte mycke plats kvar efter att vi stuvat in alla våra saker.

Jag köpte bland annat en badbalja, madrass, täcke, kudde och sängkläder till spjälsäng. Och såklart ett fårskinn!

Har slipat spjälsängen vi tagit från mamma och pappa och börjat måla lite smått. Den blir vit till att börja med, sen kan hända att det blir lite mer färg på den. Vi får se.

Nu till helgen ska vi göra trappen klart! Matta ska limmas fast på stegen och räcken ska skruvas fast så att ingen förutom Vilmer ska behöva ramla ner.

Blev lite stressad av barnmorskan förra torsdagen. Hon fråga om jag har tänkt vilken smärtlindring jag vill ha på förlossningen, om väskan är packad m.m.

Var tvungen att säga nej på ganska så mycke. Men till nästa gång ska mycket vara klart. Jag är inställd på att bebisen kommer lite senare än beräknat och att jag har gott om tid efter att jag har gjort mina återstående 14 arbetsdagar. Men vad säger att våran bebis vill stanna i magen så länge?

Var för övrigt min första arbetsdag sen nästan 3 veckor tillbaks. Kändes tungt, väldigt tungt. Men nu är den över och det är bara 4 dagar kvar på den här veckan! Måste ju försöka tänka lite positivt iaf. Kommer att somna innan jag ens hunnit lägga mig i sängen.

Vi har börjat en stegtävling på jobbet idag. Dryga 12 000 steg har jag kommit upp i idag. Tror inte att jag kommer att gå så mycket mer än så. Känner mig väldigt nöjd ändå. Vi tog en halvtimmes promenad direkt efter maten. Hoppas att det kommer att hända fler gånger framöver. Rikard är jättetaggad och har tänkt gå till jobbet imorron. Tar väl en 20 - 30 minuter beronende på vilket tempo man har.

Vardagen är tillbaks

Så sent som igår berätta jag för mamma hur duktig Vilmer varit. Endast ett par 3 gånger har han varit upp i granen sen jag klädde den. Igår kväll hade vi borta katten så Rikard gick ner och hitta Vilmer i granen, han hade lyckats peta lös ganska så många grenar. 

 

 

Bara en julgransboll har gått sönder. Inte så illa tycker jag. Har köpt allt pynt på rea nästan så det känns inte som nån större förlust.

I måndags när jag vakna hade jag hur ont som helst i kroppen. Kändes som att jag hade feber oxå, 37,4 som mest och det gills nästan inte om man frågar mig. Men varje liten rörelse gjorde så ont.

Varje gång filuren rörde på sig fick jag ont i magen så jag bad att den inte skulle röra på sig. Och faktiskt så lyssna den på mig! Redan nästa dag så kändes det mycket bättre. Men orkeslös, var inte så duktig att få i mig mat under måndagen.

Vi har ju pratat om att köpa en ny tv och när jag kände att jag inte skulle orka ligga i soffan, tycker den är för mjuk, så for Rikard ner till stan och köpte oss en 32a som ska stå uppe. Just nu står den i sovrummet. Tror inte att den kommer att stå där hela tiden. Är egentligen emot att ha tv där, men nu är det väldigt skönt.



Idag har jag plockat bort julen och Vilmer var alldeles överlycklig över att få klättra i granen medans jag tog bort pyntet. Orka inte plocka ner han varje gång. Nu är det ju nästan ett helt år innan den ska upp igen och kanske att den inte är lika intressant då. Hoppas kan man ju!

 


Rikards syster var förbi för nån dag sen och hade med sig en vinterjacka för katter. Vi prova den på honom. Han såg full ut när han skulle ta sig fram. Ramla omkull nästan på en gång. Han kom sig från mitten av hallen och in i köket, det är kanske 1-1,5 meter och han fick sig dit i sidled mer eller mindre. Kunde inte låta bli att skratta, det såg verkligen för kul ut. Måste nästan låna den igen och filma så ni får se.

   

Nyårs 2008

Vaknade av att det blåste massa snö på sovrumsfönstrena och inte långt därefter gick strömmen. Mellan 7 och 11 så hade strömmen kommit och gått 5 gånger.

Man börja såklart fundera om det kommer att kunna serveras någon nyårsmiddag. SMHI hade tydligen utfärdat en klass 3 varning på blåsten. Vilket innebär att man ska hålla sig inomhus så gott det går. Måste man ut så måste man.
Som tur var så lugna det ner sig efter 11 och vi kunde planera aftonen som tänkt.

Här kommer lite bilder från gårdagens festligheter. Blev väldigt lugnt, percis som vi ville ha det.

 

Fylld fläskfilé med potatisgratäng, sallad, bröd och kall vitlökssås. Kanske vågat att testa ett nytt recept på denna dag, men så gott det blev sen! Det kommer att tillagas fler gånger. Nån kanske har turen att få smaka denna rätt hos oss nån gång framöver.



Det blev ingen glassbomb med maränger, men glassbomb blev det iaf. Gammeldags vaniljgräddglass utanpå och i mitten gräddkola. Var inte alls så svårt att göra. Nästa gång blir det andra smaker. Och lite extra festligt blir det ju med fyrverkeriena på toppen.

Vi såg dom svenska juniorerna spela skiten ur ryssen. Dom vann med hela 5-0! Inte illa. På lördag väntas semifinal mellan Sverige - ?  Det är inte klart än vilka dom ska spela mot. Den ska ses.

Vi hann även med att spela lite spel och busa med Vilmer innan det var dax att ta fram pommacen och skåla in det nya året tilsammans med Jan Malmsjö. Fick även se lite fyrverkerier från bron.

   



Även Vilmers pelare blev pyntad och det var roligt att leka med ett tag, men när man bara är 5 månader gammal så orkar man inte hur mycket som helst. 



   



Det kanske syns att jag börjar bli lite trött, är inte van att vara uppe efter 12 slaget så ofta.. kul var det att ta korten iaf. 
Det var vårat nyår, hoppas att ni har haft lika trevligt som vi!

God fortsättning gott folk!

60 dagar kvar

Då är äntligen 2009 här och det är bara 50 dagar kvar till beräknad förlossning, men för säkerhets skull så lägger jag på 10 dagar så då är vi uppe i 60 dagar. Inte så mycket det heller.

Har bara 15 dagar kvar att arbeta innan jag kastar in handduken för ett tag framöver. Vet inte hur länge jag kommer att bli hemma. Rikard vill vara pappaledig och det ska han få. Så mycket han vill!

Just nu är jag väldigt trött. Har börjat sova längre på morgonen. Idag var klockan 9, men mest för att Vilmer var så otålig, annars hade nog klockan blivit ännu ner. Och inte är jag uppe länge på kvällen heller. Runt 21-tiden brukar jag tacka för mig.

Precis som det var i början av graviditeten. Man kan inte få nog av sömn känns det som. Känner mig väldigt elak mot Rikard som får spendera ganska så mycket tid själv.

Fast egentligen tror jag inte att han gråter när han kan sitta och spela dator och playstation utan att nån tycker att det blir för mycket.



Så här ser jag ut i slutet av vecka 33. Själv känner jag mig inte så stor förrän jag ser mig själv i spegeln lr på bilder. Å lite större ska man väl hinna bli på 2 månader till.

Det rör på sig nästan jämt i magen nu. Det är en alldeles underbar känsla, men ibland lite läskigt oxå. När filuren trycker på lite extra. Just i denna stund verkar det som att han lr hon har tagit sig en lite tupplur.

Var förbi stan som hastigast i tisdags och inhandlade en body och ett par byxor från Lindex. Hade tänkt handla mer, men jag väntar tills dom sätter ner allt till halva reapriset. Blev lite snål om jag ska vara ärlig. Och sen så har jag ju ganska mycket kläder redan. Men det är ju alltid kul med nytt!







RSS 2.0