Utmaningen!

Har totalt glömt bort att jag ju har blivit utmanad, men som tur är så kom jag på det nu när jag satt och amma Hannes. Så här kommer bilden!



Det här är Ella och hon fyller 4 år i maj. Bilden använde jag för att göra en tavla till hennes 3-års dag. Ska ta och lägga in en bonus bild så ni får se hur den blev.

En supergo och söt tjej som fortfarande kallar mig för Tant Josefin. Har försökt att plocka bort tant, men det är svårt...



Tycker själv att den blev väldigt bra!

Snart ska jag sätta igång och göra ett scrapbookalbum åt Hannes. Ska bara beställa lite kort först. Har inte riktigt det där pysselsuget och ska jag vänta på det så lär det inte hända nånting. Bara att sätta igång!

Eftersom att det Kicki och Therese är dom enda på min lista som inte har blivit utmanade så blir det bara två. Jag hoppas att ni antar utmaningen.

Jag ska berätta hur det går till men först ska jag gå och sova en stund. Klockan är ju ändå bara kvart över sju. På morgonen.

Kom igen och krossa Linköping!




Idag har jag shoppat!

Drog till stan efter att jag gett Hannes mat för att handla lite kläder åt honom. Har ju köpt ganska mycket på Tradera, men det är alltid kul att få handla lite nytt oxå. Passade på när Kappahl hade 25% på hela köpet!





Jag hitta 6 st bodisar och den röda fick Hannes av mormor. 2 st pyjamaser, 2 par sockar och en mössa som visst inte kom med på bild.  Det var på Kappahl. På HM hitta jag ett par byxor, 3 par sockar och en skjorta till mig själv som inte den heller kom med på bild.

Det vart iaf lite drygt 500 kr. Tycker jag ändå är helt ok!

   

Fick besök av Kicki, min jobbarkompis, och hennes 3 flickor. Emma, Sanna och Lisa. Emma tog kort så hon finns inte med på bild. Lisa är minstingen och är en hel månad idag.

Dom hade med sig en present till Hannes. AIK-halsduken är från morfar, men jag tyckte att den passade att ta med på bilden ändå. Kicki har varit så duktig å sticka sockar och mössa.

Imorron åker hela munderingen på när vi, jag och Hannes, ska sitta här hemma och heja på AIK framför tvn. Rikard ska följa med några jobbarkompisar och se matchen live!

   

Förra söndagen bada vi Hannes för första gången hemma. Gick hur bra som helst. Var lite snabb att hälla i badoljan så vi fick tvätta om håret. Såg inte riktigt klokt ut. Först när vi skulle till att torka honom börja han protestera. Duktig gosse vi har!



En stolt Gammelmormor med sitt 4e barnbarnsbarn.

   

Seth fick träffa Hannes för första gången i veckan eftersom han varit lite sjuk. Det verkar som att han gillar lillkillen. Det verkar som att Hannes lagt en riktig brakare varför moster Frida rynkar ihop näsan så.



Här har ni Hannes med öppna ögon. Dom flesta tycker att han bara sover och sover och det är väl sant. Men nu på några dagar så tittar han sig omkring mer och mer.



Ännu en bild på en stolt och lite slut pappa med en ännu tröttare son. Har just fått mat.

Nu ska jag logga in på Tradera och se om jag vinner lite mer kläder till Hannes. På återseende!

Vimmelbilder från den gångna veckan

Hannes faster Frida och kusinerna Mary och John var dom första som kom förbi efter att vi lämnat BB.

Så söt man kan vara!

Vilmer vill såklart oxå vara med när det ska bytas blöja. Här om dagen lyckades Hannes kissa på honom. Det var inget som Vilmer brydde sig så värst mycket om. Han satt lungt kvar i honn.

 

Två fågelholkar och en katt.

 

Även om man är kille så får man ibland ha nattskjorta på sig! 

 

En stolt pappa och en trött son!

Och en stolt mamma med en nyäten Hannes.

 

Så här brukar det se ut mellan mig och Rikard i sängen. 

 

Farmor och +farfar på besök.

 

Tack för alla grattis SMS förresten!

 Idag är Hannes en hel vecka gammal och det ska han få fira med ett bad, så mycket mjölk från kranarna han önskar och obegränsat med blöjbyten. Kommer även att finnas inslag av pussar och mys. Det är väl inte så illa för att fylla en vecka ?!??


Han(nes) behåller vi!

Som många redan vet så har våran son äntligen anlänt och 5 dagar tidigt dessutom. Det är helt fantastiskt hur en människa kan bli till och så perfekt i både mina och Rikards ögon. Det är väl våran uppgift som föräldrar att tycka så. Men han är bara så fin!

Hannes är alltså född den 15/2, kl 01.22. Barnmorskan mätte honom till 50 cm lång och en vikt på 3655g. Vi åkte in nån gång efter 19.00 på alla hjärtans dag efter att jag börjat få värkar som vi tyckte var ganska så regelbundna.

Ca 6 minuters mellanrum och som varade i ca 1,5 minut. Både jag och Rikard var inställda på att bli hemskickade så när barnmorskan sa att jag var öppen 3 cm och att det skulle komma ett barn under natten vart vi väldigt förvånade.

   


Jag fick badkarsrummet, men jag hann aldrig använda det. Det hade såklart varit väldigt skönt. Kanske nästa gång. Nog för att jag sa till Rikard innan förlossningen var över att det inte skulle bli några fler barn, men det är sjukt så snabbt man ändrar sig.

Folk har frågat mig om förlossningen var som jag hade förväntat mig. Men jag tror inte att jag hade så mycket förväntningar eftersom att jag aldrig tidigare upplevt det och att det då blir så svårt att föreställa sig nånting.

Med faciet i hand så tycker jag nog att det var helt ok ändå.Tog ju inte så lång tid. Ca 6 timmar. Då krystvärkarna kom igång kände jag vid nåt tillfälle att nu kliver jag upp från sängen och går härifrån.

Tyckte att hur mycket jag än tog i så hände det ingenting. Barnmorskan höll på att tjata om att barnets huvud var så nära att ta sig förbi kröken. Ont som satan tog det, men den smärtan glömmer man konstigt nog så fort man får upp det lilla livet på brösten.

   


Ut kom han ju till slut!! Tog i så mycket att jag sprängde en massa små blodkärl i ansiket. Såg inte riktigt klok ut just efter, men dom försvann ganska fort. Det mesta var borta innan vi for hem.

Man blir lätt uttråkad av att vara på BB. Finns inte så mycket att göra. Och titta på sitt lilla underverk kan man ju lika gärna göra hemma. Så i tisdags packa vi väskan och åkte hem som en FAMILJ. Hur coolt är inte det ?!!



Den där babybluesn som folk pratar om har jag inte sett till. Kanske en liten då. I onsdags då Frida och Anna var här och hälsa på. Hannes vart hungrig precis när dom skulle åka hem så jag gick upp för att ge honom mat och just amningen har gått lite si så där. Han är så otroligt ivrig och får inte riktigt grepp om bröstvårtan.

Att jag då hörde att dom var kvar nere i hallen med Rikard och ett skrikade barn i famnen fick tårarna att rinna. Fick för mig att dom skulle tycka att jag är en dålig mamma som intekan få tyst på mitt eget barn.

Nu använder jag mig av en amningsnapp och det går hur bra som helst! Tack Johanna för den!

Annars så går det riktigt bra, man blir tryggare för varje dag som går. Synd att det bara är en vecka kvar innan Rikard ska tillbaks till jobbet. Tycker att det är så mysigt att få vara hemma hela familjen och Vilmer.

Vilmer är väldigt nyfiken på Hannes, men så försiktig så. Det kommer inte att bli nåt problem. Peppar peppar!

 


Idag har vi varit till Rikards faster i Blåfors och eftersom att det äntligen inte är -30 ute så tyckte jag att Vilmer gott kunde vara ute den stund vi skulle vara borta.

   
 

När bilen skulle backas ut ur garaget så for Vilmer upp i balkarna och Rikard fick hjälpa honom ner. Lika snabbt var han där uppe igen. Så vi lämna honom där.

Tänkte att han har ju varit upp och ner i träd förrut så det blir inga problem för honom att ta sig ner på egen hand.

Vem tror ni satt kvar på balken när vi kom hem om inte Vilmer.. då hade han suttit där närmare 3 timmar.

Vilmer på toan



Killen ser lagomt road ut att behöva bli badad. Tur att vi inte gör det ofta!!

   

Måste säga att han var riktigt duktig sist. Sprattla inte på allt för mycket. Han har lärt sig att det inte är någon idé, han blir blöt vilket som.



Att dricka kallt vatten direkt från kran gillar våran Vilmer.



Han brukar hjälpa mig med spolningen när jag har varit på toa ibland. Det känns tryggt att ha en så hjälpsam katt!



När han inte vill ligga i sovrummet brukar han hänga inne på toan. Tycker nog att det är skönt att slippa oss ibland. Vara för sig själv en liten stund.



En annan sak jag inte riktigt kan förstå är hur det skulle vara skönt att ligga med huvudet tryckt mot väggen som han gör? men det är väl kanske en kattgrej som man helt enkelt inte ska förstå sig på.

Har för en liten stund sen fått en vagnleverans som hör till min permobil. Nu är det bara att vänta på att snön försvinner så jag kan ut och åka. Kanske köra runt Vilmer och bebben ?!!?



Den har tuta, back och hel och halvljus.

Kan inte sova

Jag är glad att jag inte är höggravid under sommaren. Med +20 i sovrummet så blir det svårt att somna alla dagar. Rikard sover som en stock och vill inte att jag öppnar fönstret.. inte ens en millimeter och ute vill jag inte ligga. Sist jag kolla hade vi runt -25. Så jag sätter mig vid datorn en stund.

Idag har jag varit hos barnmorskan. Allt såg bra ut som vanligt. Magen har växt lite till och troligast så blir det en unge över 3,5 kg säkert 4 och lite till. Hon kände efter om jag hade öppnats något och så var inte fallet.

Mina tankar om ca 10 dagars övertid tyckte hon inte alls var så dumt tänkt, men man kan ju alltid hoppas på annat ändå. Hon vart lite osäker om den verkligen hade huvudet neråt så hon gjorde ett ultraljud.

Huvudet ner och fötterna upp. Han lr hon låg och sög på tummen och var allmänt stilla i magen. Såg ut att ha det väldigt bra. Sen så såg det ut som att den räckte ut tungan oxå. Skulle vilja ha en sån där apparat hemma så man fick se ungen hela dagarna. Max 3,5 vecka bort nu.

Var helt uppe i varv när jag kom ut därifrån och ringde först till Rikard och berätta att jag fått se bebisen igen.

Nästa samtal gick till mamma och hon trodde att den hade kommit ut. Jag hörde hur glädjetårarna var på väg så jag skynda mig att det bara var på skärm. Får vara lite tydligare hädanefter.

Kicki, Sanna och Lisa varit på lunchbesök idag. Det blev varma mackor precis som förra gången hon var här, men gott är det. Glömde helt bort att ta några kort. Som vanligt alltså.

Idag blev det korvgryta till middag och den skulle innehålla gröna ärtor. Har tidigare i veckan köpt en ärtpåse med återförslutningsfunktion. Men den måste ha varit igen limmad för jag fick då inte upp den. Gav påsen till Rikard som är en aning starkare än jag å hips vips så hade vi ärtor över nästan hela köksgolvet.

Lite bilder från födelsedagslunchen som jag var på igår. Vi blev bjudna på pastasallad och glass med varma hallon till efterrätt. Hur gott som helst!

       



Av mig och Frida fick Anna ett sånt där pussel som man inte riktigt vet vad det är man lägger.

Undra om hon har kunnat fokusera på skoluppgiften som ska vara klar till imorron??

En liten fågel viska i mitt öra sa att hon lagt 4-5 st sen hon kom hem från Kanada för nästan en månad sen. Då gillar man att lägga pussel.

Nu tror jag att jag ska se om John blund är redo att ge mig lite sömn. Skulle vara ganska skönt. Har inget inplanerat imorron så jag skulle ju kunna sova bort hela dan. Det brukar ordna sig tillslut !

God natt !!


Hurra hurra hurra

Idag är ingen vanlig dag. Nej det är Annas födelsedag!



Hurra hurra hurra hurra!

Tyvärr så har jag ingen nyare bild än från 2005 i datorn. Ska se om jag kan fixa en ny under dagen. Ska nämligen till födelsedagsbarnet efter att jag har gjort mig fin i håret hos Rebecca. Bloggar före och efterbilder senare idag.

Så där ska jag själv se ut i håret om X antal månader. Love it!

Idag har jag gjort...



en grön sak. Vet inte riktigt vad jag ska kalla dom. Förslag nån ?  Den gula vart klar igår. Ganska så söta va ?!?! Hade inte nog med fyllning till den större så det blir att inhandla det när jag ändå ska till stan både tisdag och onsdag.

Har köpt nå klistermärken för att sätta i bebisrummet och på framsidan satt en sån här i en fåtölj. Tyckte att den var cool så jag var tvungen att härma lite.

Vakna mellan 04.30 - 05.00 imorse och kunde inte sova. Mina fötter har en tendens att bli så varma och då är det kört. Brukar blöta ett par sockar, men när inte det heller funka så tyckte jag att det var lika bra att stiga upp. Dessutom var magen hungrig. Men så mycke jag hann med innan klockan ens var 10.30.



två uppsättningar med påslakan och örngott till den lille. Perfekt när man har en miljon påslakan som bara ligger till ingen nytta. 3 par borde väl räcka ? Har mer så det är ju bara att sätta sig å sy.



och till sist ett nytt överdrag till min symaskin. Det som följde med när jag köpte den var i plast och var trasigt lite här och där. Kanske vart en aning stort. För mig duger det. Finare än det som var !



Och inte nog med det så har jag äntligen satt igång med en filt som jag beställt från panduro för säkert 2-3 år sedan. Vi får väl se om den är klar då bebben vill ut. Hade tänkt lägga upp arbetet på 2 veckor, men så länge vill jag inte vänta på han lr hon. Vill att vi ska åka in nu på stört!

Min önskan slog inte in. Sitter fortfarande vid datorn utan något som helst tecken på att nånting ska vara på gång.

Å snön fortsätter att ramla ner från himlen. Rikard gick just ut för att slunga bort lite så att han tar sig ut med bilen imorron bitti, om det inte blir promenad.

Han har faktiskt varit riktigt duktig att gå till jobbet, men veckan som nu är inne på sina sista timmar har varit ganska kall så då har det blivit bilen. Och det passar mig alldeles utmärkt för då går det inte nå pengar förutom till mat. För det vill jag ha ibland!



Just nu har vi så här mycke snö på våran balkong och slutar det inte snöa snart så kommer vi inte att se ut. Fast det gör ju ingen om man får för sig att dra sig länge nån dag. Funkar som en mörkläggningsgardin då. Kanske.





Så här ser magen ut efter 38 fulla veckor och 1 dag. Bara 12 dagar kvar till den 20e. Det har gått väldigt fort, men samtidigt inte. Nu går man bara och väntar och väntar.

Vill inte visa mitt ansikte för jag duscha igår innan jag la mig och har världens häftigaste frisyr idag. Passar bra en söndag!

På tisdag ska jag till Rebecca och klippa mig. Inte så mycket för håret ska jag spara ut och göra en permanent. Har gjort det en gång tidigare och det gillade jag.

Ingen bra idé att ha vit tröja när man ska sitta och pyssla, hoppas att mitt nya fläckborttagningsmedel tar bort tusch.

Over and out !

Lite smått och gott!



Det här är Wilma. 2 månader den här veckan.



Nya gardiner i vardagsrummet.





Våran hemmagjorda sänggavel. Går mycket bra att skriva små meddelanden i tyget!



Väggklistermärke från Panduro gjorde susen på toan uppe. Framöver ska jag ta och visa lite före och efter bilder.

     

Kunde inte låta bli att köpa katten när jag var på Ikea sist. Tyckte att den var lite smålik Vilmer. Har döpt den till Sonja. Vilmer gillar att sätta tänderna i henne.

   

Vilmer gillar att ligga å mysa i den färdigmålade spjälsängen. Men inte så länge till förhoppningsvis!

   

Har sytt en dyna så Vilmer kanske inte blir så ledsen när han inte får ligga i bebisens säng längre. Och såklart måste man ha matchande hilka.

 

Har lagt ut en fleecefilt så han inte ska frysa röva av sig när han väntar på att bli insläppt. Han brukar titta på bilar, personer lr fåglar som susar förbi.

   


Min behå var tydligen rolig att leka med. Kanske för att den är så färggrann ?!!

Varför är det så tråkigt...

Varför ska det vara så tråkigt att göra sånt som man verkligen borde ta tag i ? Hade hoppas på den där otroliga energin som vissa får i slutet av graviditeten. Inte för att det är försent än.

För mig verkar det vara percis tvärt om... bara tanken på dra snabeldraken genom huset får mig att lägga mig i sängen å vila istället. Vill ju att allt ska vara tiptop när vi kommer hem med vårat lilla knyte.

Vet ju att allt ordnar sig ändå.. det gör inget om det ligger lite dammtussar här och var lr att all disk inte är inställd i skåparna och så vidare.

Har iaf ringt till Piteå sprutmåleri och efterlyst front och täcksida som ska bytas ut och det är på G. Han skulle ta det när han hade vägarna förbi. Ingen panik för mig.. men man vill ha fina grejer när man betalar nästan 30 000 kr för det.

Har även fixat lite i tvättstugan idag. Det ända som egentligen saknas nu är en skötbädd och den kommer imorron då vi ska till stan för att inhandla det sista.

Förutom det blir det även en skötväska, list till trappen, penslar, diskmaskin, tapet till bebisrum, skumgummi och tyg till spjälskydd.

Var och hälsa på min jobbarkompis Kicki i torsdags. Dom har kommit hem med en alldeles ny liten bebis. Lisa heter hon. Idag är hon en hel vecka gammal, grattis! Man blir extra sugen att våran ska komma ut när man ser andras små bebisar.

Enligt Kicki behöver vi inte vänta mer än 1½ vecka till... man kan ju alltid hoppas och det skulle ju innebära att jag skulle ändra familjens statestik på utkomna bebisar. Inte mig emot. 

Fråga barnmorskan om det är vanligt att det känns som att nån stoppar upp en kniv mellan benen och vrider om.

- O ja, det är väldigt vanligt.

Hon kunde väl ha sagt att det är förvärkar jag känner av ?!! Hur ska jag veta ??

Det ljuset gick upp för mig i helgen när jag låg i sängen och läste en gravidtidning om slutet av graviditeten.

Annars så låg hjärtljuden allt mellan 140 - 164 slag / min och magen växer så det knakar. Hon sa att vi kommer att få en stor bebis, så då vore det ju helt perfekt om han/hon vill komma ut lite tidigare !!

Om cirkus 30 minuter kommer Rikard hem för att äta lunch. Han har piroger från igår och jag ska äta lax från nån annan dag.

Sen ska jag ta bilen och åker till Kåge och hälsa på Emma och Wilma. Emma är Rikards kusin. Wilma är i den här veckan 2 månader gammal. Ska se till att ta lite kort.

Det tar så ont ont ont mellan åt. Är det nån som tror att nåt är på gång? Ska ta och lägga mig å vila tills Rikard kommer. Återkommer med bilder på bebis, Vilmer och annat smått å gott.

Puss å kram!

RSS 2.0